Lita Torelló

99 Lita Torelló f juan miguel morales (99)

Foto:  Juan Miguel Morales

Maria Dolors Torelló (Barcelona, 1946), artísticament coneguda com Lita Torelló, va començar de molt petita a cantar en públic. Només tenia 8 anys.

LITA TORELLÓ 6 BLOG

Aquest és el primer disc gravat per Lita als 12 anys que era un anunci del TBO que posaven cada dia per la ràdio a diverses emissores de Barcelona.

Lita a la Mediterrània 01 BLOG

La fama li va arribar l’any 1961 al aconseguir el 2on. premi del Festival de la Canción Mediterránea amb la cançó Presentimiento.

Lita en català

Lita va ser de les poques veus professionals que van gravar discos en català els anys de la nova cançó.  Dos EP’s de Concèntric: l’un amb versions i l’altre amb temes originals, en donen testimoni.

LITA TORELLÓ 17 BLOG

Publicitat, ràdio en directe i TV li donen fama a principi dels anys 60.

Gran Festival de Madrid Lita 2 BLOG

També participa en festivals de cançó.  Alguns coneguts i d’altres no tant com el d’aquest programa que es va fer a Madrid.

Carnet Club de Fans Lita Torelló BLOG

Lita Torelló, com tots els artistes famosos, tenia el seu Club de fans.

LITA TORELLÓ 31 BLOG

Hi havia amistat amb cantants de la seva generació.  Aquesta foto és d’un aniversari de Lita Torelló i s’hi pot veure d’esquerra a dreta Luisita Tenor, Salomé, LitaGelu, Encarnita Polo i Franciska i una amiga.

LITA TORELLÓ 30 BLOG

Una imatge de la final d’un Festival de la Canción Mediterránea amb Lita Torelló com a finalista.  Als 21 anys es va casar i es va retirar del món de la música professional.

Lita Torello - Se oculta el sol Ramalama

Per sort, la seva discografia està reeditada en CD i es troba a les botigues.

Lita Torello 015 BLOG

L’any 2006 li vam fer una llarga entrevista pel programa.

07 Francesc Burrull i Lita Torelló f juan miguel morales (7)

Foto:  Juan Miguel Morales

Francesc Burrull l’assenyala com una de les millors veus dels anys 60 i suggereix acompanyar-li una cançó més de 40 anys després.

15 Francesc Burrull i Lita Torelló f juan miguel morales (15)

Foto:  Juan Miguel Morales

 Lita Torelló canta en directe, amb públic, als estudis de Ràdio 4 la cançó Potser demà el juny de l’any 2009.

Filmació i clip de Pere Roura a partir de la cançó Potser demà, enregistrada l’any 2006.

2 respuestas a “Lita Torelló

  1. Andrés de Andrés Pijuán 1 marzo, 2018 / 8:46 pm

    El 3 de enero de 1960, nació en programa radiofónico en Radio Miramar, los domingos a partir de las 22,30, dedicado a la música moderna, con actuaciones en diracto en los mismos estudios de la emisora. Al ser un lugar tan reducido y ver el incremento del público, se decidió hacer el programa en el teatro Capsa, de la calle Aragón. Pasando de tener un pianista acompañante a tener la orquesta de RAMON EVARISTO y la orquesta de JAIME MIRALLES, que alternaban una temporada cada uno.. Se cambió de emisora a LA VOZ DE CATALUÑA (REM),. conectando catorce emisoras de Cataluña. LITA TORELLÓ, RAMON CALDUCH, RUDY VENTURA, DODÓ ESCOLA, HERMANOS CALATRAVA, SANTY SANS, ROBERTO FONT, TITO MORA, LISS ASIA, LOS 4 DE LA TORRE,ENCARNITA POLO, etc. etc. etc. actuaron cara al público. Me he emocionado al ver a tantos personajes en el CLUB TREBOL que tengo en mis recuerdos. Vivo en Tarragona pero he mantenido contacto con amigos, algunos nos han dejado; RICARDO GABI, MARY SAMPERE, JOSE GUARDIOLA, RAMON CALDUCH, RUDY VENTURA,, ETc. y deséo verlos durante muchos años más a LOS HERMANOS CALATRAVA,etc.Actualmente colaboro, desde hace muchos años en TARRAGONA RADIO y ALTAFULLA RADIO. No puedo dejar de tener un micrófono delante. Gracias por dejar que mis sentimientos sean expresado aquí…y si alguno de estos veteranos artistas quieren saludarme, aguantaré mis lágrimas de emoción y responderé. Aquel programa radiofónico fué «PENTAGRAMA, ECOS Y REFLEJOS DE LA MÚSICA MODERNA» y quien repite las gracias por vuestra atención es ANDRES DE ANDRES.

  2. carlos marine naranjo 2 marzo, 2018 / 3:30 pm

    Tuve la suerte de conocer a Lita Torellò, ya que estuve tocàndo 14 años con el grupo musical màs elegànte de España en Barcelona. Los CATINOS, en su vuelta a los escenarios allà por 1993 (yo, me incorporè en el 1999-2000, hasta el 2014 en la sala Tango, durante cada Jueves. Lita, es gran amiga de ellos, y grabò con ellos tambièn en la època dorada. Asi pues…….esta es mi pequeña historia.

Deja un comentario